Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiect caritabil „pARTs” al Autonet pentru persoane cu dizabilităţi
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Decembrie 2011

În prezenţa viceprimarului Kereskenyi Gabor, conducerea societăţii Autonet Import, reprezentată prin directorul general Andrasy Zsolt, directorul de marketing Ilonczai Tamas şi coordonatorul marketing Concepte de Service, Roland Vinkler, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, detaliile proiectului caritabil „pARTs”, pe care îl derulează în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design din Cluj.

 

Este vorba despre un proiect în cadrul căruia opt studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la secţia sculptură a universităţii respective participă la o tabără de creaţie organizată chiar la sediul central din Satu Mare al societăţii Autonet, misiunea lor fiind să realizeze 12 opere de artă din piese de schimb, anvelope şi alte materiale specifice industriei automobilistice, pe care să le vândă la o licitaţie, iar din banii obţinuţi vor fi cumpărate 200 de cărucioare cu rotile şi proteze pentru persoane cu dizabilităţi.
 

 

Rezultatele muncii studenţilor vor fi expuse în perioada 12 – 20 decembrie, pentru a putea fi admirate de public, iar punctul culminant al proiectului „pARTs” va fi o gală de caritate organizată în 21 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor. În cadrul acestui eveniment, cei care vor intra în posesia sculpturilor în urma licitaţiei se vor întâlni cu artiştii ale căror opere le-au achiziţionat.
 

 

Autonet Import doreşte ca această tabără de creaţie în scopuri caritabile să devină o tradiţie anuală, iar în acest sens vor fi cooptate şi universităţile sau facultăţile de arte plastice din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi chiar din străinătate.

3318 vizite
Distribuie pe